vraag om een prijsopgave

Certificering en brandtesten

Certificering

De FireTrust producten hebben het gelijkvormigheidscertificaat verkregen, uitgegeven door het ISIB.
Dit certificaat garandeert dat de vervaardigde behuizingen gelijkvormig zijn en dus prestaties gelijkwaardig aan de geteste prestaties zullen afleveren.
Meer nog, regelmatige fabricatiecontroles worden uitgevoerd door het ISIB, om de kwaliteit, veiligheid en gemoedsrust van elke FireTrust klant te verzekeren.

Verschillende certificaten verkregen door Goldfire :

 • Verslag n° PE 06 7101, afgegeven door CNPP.
 • Testverslag n°05-E-372 ; 05-E-375 ; 06-E-001 ; 06-E-002, afgegeven door CTICM.
 • Certificaten van overeenstemming n° 2005-L-196, afgegeven door ISIB.
 • Testverslag n°17326A, afgegeven door par Warringtonfiregent, op 16 september 2015.

Brandtesten

Geen enkel kunstwerk vertoonde schade ondanks de hevige vlammen en het intensieve bluswerk van de brandweer!

brandtesten van de kratten

Om onze klanten veiligheid en kwaliteit te garanderen, zijn er 10 behuizingen uitgetest door onafhankelijke, erkende instanties. Een proefprotocol werd vastgesteld met het CTICM (Centre Technique Industriel de la Construction Métallique) - het Frans Technisch Industrieel Centrum voor Metaalconstructies - om de behuizingen te testen in een effectieve brandsituatie.

Het CNPP (Centre National de Prévention et de Protection) - het Frans Nationaal Centrum voor Preventie en Bescherming - de technische vertegenwoordiger van de Franse verzekeraars en het ISIB – het Belgisch Instituut voor Brandveiligheid - de technische vertegenwoordiger van de Belgische verzekeraars, hebben meegewerkt aan deze tests, evenals een expert in kunstwerken van het APPAP (Action pour la Protection du Patrimoine Artistique des Particuliers) - de Franse Actiegroep voor de Bescherming van het Kunstpatrimonium van Particulieren - expertisebureau op het gebied van kunstwerken, gevestigd in Parijs.

Voorbereiding

500 kunstwerken en kostbare voorwerpen (schilderijen, papyrussen, films, enz... ) bevinden zich in de 10 FireTrust behuizingen. De expert van het APPAP controleert de staat van de kunstwerken en voorwerpen voor aanvang van de tests.

Tests

 • Test op koolwaterstofbranden (1100°C)
  De FireTrust behuizingen worden in de oven geplaatst en gedurende 15 minuten verhit volgens de genormaliseerde curve van koolwaterstofbrand (rood).

 • Test ISO 834 brand (950°C)
  De FireTrust behuizingen worden in de oven geplaatst en gedurende één uur verhit volgens de genormaliseerde curve van een ISO 834 brand (blauw).

 • Bluswerkend
  Na het verhitten, worden de behuizingen uit de oven verwijderd en gedurende 10 minuten overvloedig geblust door de brandweer. Ook de waterdichtheid wordt gecontroleerd.
Branden temperatuur test

Contacteer ons

 • Goldfire
  Bollinckxstraat, 241 - 243
  B - 1190 Brussel
  België

 • Tel : +32 (0)2.726.65.00

 • info@goldfire.be

 • BTW : BE 0862.631.490